Detoxen met een slowjuice sapkuur

Detoxen... ik werd raar aangekeken toen ik vertelde dat ik een detox had besteld. Omdat ik wilde weten hoe het is, wat het doet met je lichaam, met vage klachten, hoe je er op reageert. Ik was gewoon nieuwsgierig. En dus bestelde ik een 5-daagse detoxbox bij Frecious. In deze blog vertel ik hoe het mij is vergaan. Waar ik tegenaan liep en natuurlijk laat ik ook weten wat het mij heeft opgeleverd.

Zelf ook nieuwsgierig naar een detox? Met de code "STUDIOPOPPE" ontvang je 15 euro korting op je bestelling bij Frecious!

Maak ruimte in de vriezer

Het bestellen van de detox box is via de website heel snel gedaan. De detox sapjes worden diepgevroren thuisbezorgd. Daarom is het wel belangrijk dat je thuis bent. Gelukkig kreeg ik van tevoren een berichtje zodat ik wist hoe laat de koerier voor de deur stond. De slowjuices zijn diepgevroren en kunnen thuis ook weer de vriezer in. Zo hoef je niet gelijk alles te gebruiken. Bovendien wil je ook de sapjes niet te ver van tevoren ontdooien, want dat gaat ook ten koste van de vitamines en mineralen.

Omdat ik de 5-daagse detox kuur had gekozen, waren er heel veel flesjes met slowjuice die de vriezer in moesten! Gelukkig heb ik een extra vriezer en was het geen probleem. Maar dit is wel iets om goed over na te denken voordat je besteld. Heb je niet veel ruimte in de vriezer, dan kan je ook een 3-daagse kuur doen, dat scheelt namelijk 14 flesjes! Een andere optie is om de eerste en eventueel de tweede dag in de koelkast te bewaren en de rest in te vriezen.  De ongeopende juices zijn in de koelkast 3 dagen houdbaar, zonder verlies van kwaliteit. In de vriezer kan je zelfs tot een jaar bewaren. 

1D497A1A-7DAF-412F-9684-FC40ABB752DC.jpg

Uitgebreide sap informatie

Omdat ik zelf ook nog helemaal nieuw was op het gebied van detox was het fijn dat ik veel informatie kreeg bij de kuur. Nadat je de bestelling hebt geplaatst ontvang je een handig overzicht met tips en tricks. Fijn om er elke dag even bij te pakken. Want naast de dagschema's staan er heel veel goede tips in en antwoord op alle vragen. 

Ze kan je rustig nalezen hoe je het beste resultaat uit de Frecious sapkuur haalt, hoe je de flesjes ontdooit en wat je moet doen om je voor te bereiden op zo'n kuur. Je lichaam is tijdens de detox druk bezig met het opruimen van afvalstoffen. Je kunt je daarom soms wat misselijk voelen, moe zijn of hoofdpijn krijgen. Ook voor deze klachten wordt uitgebreid beschreven hoe je dit kunt voorkomen of wat je moet doen als je last krijgt van 1 van deze symptomen.

Wat doe je ter voorbereiding?

Om tijdens de sapkuur een maximaal resultaat te behalen is het belangrijk dat je je voorbereid op zo'n kuur. In het kort houdt dit in dat je de dagen voorafgaand aan de kuur mindert met het eten van bepaalde voedingsmiddelen. Zo ga je afbouwen met onder andere frisdrank, snacks, alcohol, koffie en rood vlees. Vlak voordat de kuur begint is het ook beter om te stoppen met tarwebrood, zuivel en pasta. Zo kan je lichaam vast wennen aan de verandering en is het minder belastend voor je lever en spijsverteringsstelsel.

Uiteraard heb ik me voor de kuur ook voorbereid. De week voordat ik met de kuur begon was ik niet fit en had ik geen zin in koffie. De koffie heb ik de week er na ook zo veel mogelijk laten staan en dat ging gelukkig heel goed. En ik ben een echte koffieleut, dus dat verbaasde mij! Verder heb ik de dagen voor de sapkuur zo veel mogelijk rekening gehouden het afbouwen van de aangegeven voeding. Maar helemaal stoppen met alle aangegeven voeding was mij niet gelukt. Zo heb ik af en toe nog wel een broodje gegeten en ook zuivel binnen gekregen. 

Beginnen maar! 

De eerste dag was het even uitzoeken hoe het allemaal werkte. Een tip is om de avond van tevoren de flesjes uit de vriezer te halen en in de koelkast te laten ontdooien. Ik was dit vergeten. Maar een half uurtje in een kommetje warm water werkt ook prima! 

Je begint de dag met het drinken van een glas warm water en het drinken van een shot. Daarna neem je verdeeld over de dag 2 of 3 health shots en 6 slowjuices. 's Avonds mag je ook een geslowjuicede soep. In de uitleg staan de tijden vermeld hoe laat je de sapjes het beste kunt nemen. Ik kwam er de eerste dag al achter dat die exacte tijden voor mij niet werkten. Wanneer je een ander moment kiest voor je sapjes kan dat volgens mij geen kwaad. Als je maar het totaal, verdeeld over de dag, opdrinkt.

Detox Dag 1

Met frisse tegenzin begon ik aan dag 1. Ik had er veel zin in maar was ook een beetje huiverig naar hoe het zou smaken. Ik begon de ochtend met een health shot citroen in een glas warm water. Dit was lekker! Het tarwegras zag er wat bijzonder uit, maar in een glas water was dit redelijk smakeloos en was het dus zo maar op. 

So far so good. Ook het eerste sapje, de Celery Slim, was eigenlijk heel lekker! Dit gaf me hoop voor de andere sapjes! Vooraf zag ik meer op tegen de groene sapjes en leken de oranje/rode sapjes mijn het lekkerste! Maar achteraf bleek dit precies andersom te zijn. De groene sapjes vond ik over het algemeen heerlijk. Een aantal oranje sapjes ook. Maar er zaten, heel eerlijk, ook hele heftig juices tussen die ik echt niet weg kreeg. 

De sapjes met bieten waren absoluut niet voor mij weggelegd. Op dat soort momenten was het verstand op nul en in 1 keer achterover. Eigenlijk is het beter de sapjes rustig te drinken en er zelfs op te kauwen. Dit deed ik zo veel mogelijk, maar soms lukte mij dit echt niet.

Aan het einde van de eerste dag had ik nog steeds een heel positief gevoel over de detox! In het begin van de middag kreeg ik wel erge hoofdpijn. Ik vermoed dat ik te weinig water had gedronken. De rest van de detox heb ik na elke juice ook een ruime hoeveelheid water gedronken en de hoofdpijn bleef toen gelukkig weg. 

Omdat ik regelmatig mijn broodmaaltijden vervang voor een smoothie, had ik er geen probleem mee om alleen maar vloeibaar voedsel binnen te krijgen. Maar ik kan me voorstellen dat dit even moet wennen. 

Na het soepje tijdens het avondeten had ik absoluut geen honger gevoel. 's Avonds volgende het laatste sapje en daarna lekker slapen. De eerste dag zat er op!

Sapkuur Detox Frecious.png

Detox Dag 2

De opbouw van de dag is iedere dag gelijk. Je begint met 1 of 2 health shots gevolgd door de sapjes en savonds een soepje.

De gember health shot vond ik wel wat te heftig op de vroege morgen. Ontzettend pittig én ik ben geen gember liefhebber. De rest van de dag ging eigenlijk wat de sapjes betreft best goed! 

Ik merkte wel dat ik de tweede dag wat slapper en vermoeider was dan dat ik gewend was. Je lichaam wordt gerest, dus dat is ook helemaal niet zo gek. 's Avonds tijdens het eten heb ik een paar stukjes komkommer gegeten. Ik moest voor mijn gevoel toch even ergens op kauwen. Wat kan je dan genieten van zoiets als een stukje komkommer!

Detox Dag 3

Op de derde dag voel je je energieker en heb je een strakkere buik...volgens Frecious. En met dit gevoel werd ik vandaag ook echt wakker. De plattere buik is duidelijk merkbaar. Los van het feit dat je een paar kilo kunt afvallen met de kuur, is je lichaam ook rustiger. Geen opgeblazen buik, onrustige darmen, maar écht een plattere buik. 

Van te voren werd ook aangegeven dat een 5-daagse sapkuur best pittig is en vaker door de ervaren detoxer gedaan word. Ik ben hier op dag 3 ook tegenaan gelopen en heb daarom besloten om het eerst bij deze drie dagen te houden om de week er na, na 5 dagen, de overige 2 dagen af te maken.  

En ik ben blij dat ik dit besluit had genomen. In een druk leven, met 2 kleine kinderen, een drukke baan en alle andere verplichtingen vond ik het lastig te combineren. Drie dagen is prima, maar omdat je je ook slaper en minder energiek voelt, is 5 dagen in deze situatie wel lang. Weer een leerpuntje, en wellicht als ik in de toekomst een doorgewinterde detoxer ben makkelijk te doen. 

De dagen die er op volgende merkte ik dat ik eerder vol zat. Ik heb het eten de dagen na de kuur rustig opgebouwd. En de porties die ik normaal makkelijk op kon, waren nu veel te veel. 

De weegschaal loog ook niet! Ik was in deze 3 dagen maar liefst 2,8 kilo kwijtgeraakt! De buikomvang was met 4 cm. afgenomen. Ik was blij verrast

IMG_4649.jpg

Detox Dag 4

Na 5 dagen ben ik begonnen met wat normaal dag 4 zou zijn. Ik zag het nu als een mini-detox van twee dagen. En het ging me goed af! Sommige sapjes die ik vorige week nog met moeite binnen kreeg, waren nu sneller op en ik voelde me energiek en heb geen honger gevoeld. 

Detox Dag 5

De laatste dag vandaag! De gembershot heb ik maar gelaten voor wat het was. Maar de rest van de juices gingen vandaag prima! 

De weegschaal gaf, vergeleken met voor de detox, -3,2 kilo aan. Heel tevreden! En een mooie start naar een gezondere lifestyle.

Is het voor herhaling vatbaar?

Ondanks dat ik de 5 daagse kuur iets heb aangepast, zeg ik absoluut ja! Ik zou wel aanraden om, als je geen ervaring hebt met detoxen, een 3-daagse kuur te doen. Tenzij je rustig aan kunt doen en de tijd kunt nemen en je energie zo veel mogelijk kunt sparen, dan moet je absoluut een 5-daagse kuur kiezen. 

Ik merkte in alles dat het goed is even geen dierlijke producten, suikers en vetten binnen te krijgen. Je lijf krijgt even rust en een echte vitamineboost. Je wordt je bovendien écht bewust wat er op een dag eigenlijk allemaal in je mond verdwijnt. Ik merk nu, 1 week na de detox, nog steeds dat ik minder eet en me bewuster ben van wat ik eigenlijk eet. 

Na de decembermaand ga ik zeker nog eens een kuur doen! Want het voelt gewoon goed

Nu jij?

Wil jij ook eens ervaren wat een sapkuur met je doet? Met de code "STUDIOPOPPE" krijg je nu 15 euro korting op een detox! Klik hier om te kijken wat voor soort detox boxen Frecious allemaal aanbiedt. Succes!

© 2018 - 2022 Studio Poppe | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel